Bor det en ledare i dig som inte har fått sträcka ut vingarna? 

 

Vill du fördjupa dig i projektledning, ledarskap och ungdomskultur så att du kan förändra världen? Kolla hit!

Tänk om du är lik Noa? Tänk om Gud dök upp framför ansiktet på dig och la värsta bygget i dina händer? Om han gav dig ansvaret att styra upp något som på sikt skulle förändra hela världen?

Tillhör du dem som blir mer lockad än skrämd av tanken? Är du egentligen redan igång i huvudet men behöver lite verktyg? Tänk om vi skulle få vara med och ge dig förutsättningar för att bygga den ark Gud gett dig i uppdrag att snickra på.

Nu drar vi igång en ettårig folkhögskoleutbildning på halvtid skräddarsydd för dig som vet med dig att du har ledaregenskaper och som trivs i att arbeta med projekt. Under ett läsår ger vi dig fördjupad kunskap i ämnen som:

  • Ledarskap och ledarens karaktär
  • Projektledning
  • Självledarskap
  • Kommunikation
  • Konflikthantering
  • Ungdomskultur
  • Omvärldsanalys
  • Mentorskap och coachning

Utbildningen är ett samarbete mellan Örebro Folkhögskola, Immanuelskyrkan i Örebro och Evangeliska Frikyrkan. Lektionerna är förlagda till Immanuelskyrkan och utbildningen är upplagd så att du hela tiden varvar teori, praktik, gruppövningar och egna arbeten.

Under årets gång får du vara med och genomföra ett par större projekt. Du blir – tillsammans med dina kurskompisar – ansvarig för ledarskapskonferensen Global Leadership Summit i Örebro, du får möjligheten att vara med och projektleda ett sportlovsläger med 180 deltagare och du kommer att kunna välja mellan olika projekt som rör alla möjliga åldersgrupper i församlingsmiljö. Till det kommer du att göra egna projekt som du genomför och redovisar som en del av din examinering.

Vi kommer att arbeta med allt från grupprocesser till hur man spelar in podcasts. Digital marknadsföring till konsten att disciplinera sin egen tid. Kort sagt – vi vill fylla din verktygslåda.

Under utbildningen kommer vi också att arbeta en hel del med omvärldsanalys och trendspaning. Hur gör du det du brinner för relevant för den åldersgrupp du vill beröra? Hur påverkar vi som kyrka samhället i den tid vi lever i just nu?

Vi tror att du som söker redan har med dig, till exempel, ett år på Bibelskola och att du har testat på ledarskap i någon form – inom kyrkan, idrottsvärlden eller liknande. Vi tror att du brinner för unga och att du vill hitta nya vägar att samtala om tro, samhälle och framtid.

Under utbildningen kommer du att möta ledare med stor erfarenhet av projekt, organisation och ledarskap. Det kommer att dyka in gäster och vi kommer att besöka olika sammanhang.

Huvudsakligen möter du det här gänget:

Rebecka Werner – Teolog och pastor i Immanuelskyrkan med ansvar för unga vuxna och ledarskap. Rebecka har varit projektledare för Frizonfestivalen och har sina starkaste gåvor i att få andra människor att växa, medarbetarskap och att få människor att gå i samma riktning.

Josefine Arenius – Föreläsare och skribent som till vardags möter företag och organisationer i ämnen som konflikthantering, generationsgemenskap och coachande kulturer. Har lett små och stora projekt och brinner för unga ledare och församling.

Fredrik Wenell – Teol. dr i religionsvetenskap och lektor på Akademi för Ledarskap och Teologi. Arbetar löpande med projekt som syftar till att få – framförallt – unga ledare att växa och han är en uppskattad föreläsare inom ämnen som omvärldsanalys, religion och etik med inriktning mot unga.

Edvard Wiberg – Civilekonom med inriktning på management som gjort stora och små projekt hela sitt liv. Driver entreprenörskapsevent och leder utbildningar inom projektledarskap. Har varit projektledare för Frizon och hos Ny Generation. Jobbar just nu på STARTcentrum där han bland annat gör projekt ihop med Kairos future.

Johan Arenius – Pastor och föreståndare i Immanuelskyrkan, Örebro och en av arkitekterna bakom ungdomsförbundet Equmenia där han var heltidsarvoderad ordförande i fyra år. Strateg och passionerad organisationsutvecklare som älskar att driva processer framåt.

 

Kursen startar den 28 augusti och studierna är på halvtid. Utbildningen är förlagd i Örebro och den är CSN-berättigad. Lektionerna kommer att koncentreras till måndag – onsdag vilket gör det möjligt för den som vill resa att göra så. Boende kan erbjudas på Götabro Kursgård.

Antagning sker löpande. Skicka din ansökan med personligt brev och CV (inklusive referens) till josefine.arenius@orebrofolkhogskola.se.

Mer information får du via mejl eller genom att ringa till Josefine, ansvarig kurssamordnare,  på 0706 – 52 53 12.