INNEHÅLL:  Reatreaten Nycklar 3-6 januari

Böne- och sångsamlingar och bibelmeditation varvas med fika och mat varje dag. Ett undervisningspass per dag.

Torsdag 3 januari
UNDERVISNING – JESUS – NYCKELN TILL LIVET

17:00 Incheckning
17:30 Kvällsmat
Efter kvällsmaten introducerar vi vad en retreat är och ger nödvändig information innan vi går in i den gemensamma tystnaden. Därefter påminner vi oss om att Jesus är den som lever och den som bär inte bara nycklarna till döden och dödsriken utan till livet, då Han är Livet själv.

Fredag 4 januari
UNDERVISNING – SANNINGEN

Dagen inleds med att vi sätter fokus, genom att tillsammans fira Herrens måltid, vilken är en påminnelse av den nåd som vi ständigt är beroende av för var dag. Brödet och vinet, de mest vardagliga gåvorna, visar på hela livet som en nådefull gåva att ta emot från Guds hand.

Lördag 5 januari
UNDERVISNING – EKELHETEN

Även denna morgon börjar vi dagen vid den måltid som Jesus inbjuder oss. Hans kors är grunden för förlåtelse och försoning. I brödet och vinet får vi idag motta det Han gjorde då.

Söndag 6 januari
GUDSTJÄNST – NÄRVARON

Också denna sista morgon inleds med Herrens måltid. Genom att dela brödet och vinet påminner vi oss om att vi är en kropp tillsammans. Kristen är inget man är ensam och i nattvarden manifesterar vi denna gemenskap.
Efter frukosten avbryts tystnaden.

Genom Andens gåva har Jesus gett oss en ständigt närvarande i vårt inre. Innan vi skiljs åt firar vi gudstjänst tillsammans och fokuserar på Jesu närvaro i våra liv genom Anden. Han är inte mer närvarande i retreaten än hemma i vardagen.

12.00 Lunch och avslutning

 

För att komma tillbaka till informationen om Retreaten Nycklar, tryck HÄR.